Jeg heter Eivor. Jeg er mamma til Eskil på 18 år og Adrianne, som ble til en engel for 3 år siden.

Da jeg fikk beskjeden om at Adrianne var død, ble livet snudd oppned og jeg følte meg fanget i et levende mareritt. Som jeg ikke kunne våkne fra. Heldigvis var det mennesker der ute som hadde gått veien før meg og klarte gi meg håp. Om at det gikk an å komme videre i sorgen.

I 1 ½ år slet jeg med konstant angst fra jeg våknet og til jeg sovnet. Det var beintøft. Flere ganger underveis holdt jeg på å gi opp og innstille meg på et liv i konstant angst. Men det snudde til slutt.

I dag har jeg et godt liv. Jeg bor alene i en liten leilighet og har funnet tilbake til livsgleden.

I denne bloggen ønsker jeg å skrive om mestring av sorg. Hva som hjalp meg videre. Jeg har både på privaten og i jobben møtt mange mennesker i sorg. Det som slår meg er at selv om historiene er forskjellige, så er følelsene og utfordringene i hverdagen ganske like.

Selv om livet er for jævlig akkurat nå, så hold ut. Ikke gi deg. Ingen vet hva fremtiden vil bringe og kanskje er det noe fantastisk som ligger der fremme og venter på akkurat deg.

Jeg er sykepleier og kunsterapeut og jobber til daglig i psykiatrien.

 

Mitt navn er Judeson Joseph og har jobbet som lege ved UNN Tromsø i over 10 år. Jeg har hatt gleden av å jobbe sammen med kunstterapeut Eivor Meisler ved Psykisk Helse og Rusklinikken (PHRK).

Ved PHRK har Eivor klart å nå inn til alvorlig syke mennesker gjennom en non-verbal og terapeutisk måte ved hjelp av kunstterapien. Jeg har opplevd at pasienter har kommet til meg og roset Eivor og gir henne æren for å ha gitt dem et nytt talerør og utløp for smertefulle og vanskelige følelser. Eivor er en dyktig og trygg kunstterapeut som jeg absolutt kan anbefale.

Tromsø, 12.01.2017

Judeson Joseph

Lege, UNN Tromsø

Mitt første møte med Eivor var et kurs jeg deltok på. Hun kom og låste oss inn i lokalet. Tok imot oss smilende og virket litt beskjeden der hun stod. Jeg og andre var nysgjerrige på kurset. som viste seg og være et flott opplegg hun hadde ordnet.
Timene fløy avgårde i full fart, som vil si at kjedelig var det ikke. Mange tøffe tanker var i rommet, da malerutstyret kom frem og våre tanker skulle males. Ja helt utrolig vil jeg si.
Eivor var en meget behagelig person og være sammen med hele dagen. Jeg observerte at hun var utrolig flink til å lytte til andre og hun hadde en fin atmosfære rundt seg, rolig og behagelig person. Tiden følte jeg var ikke kastet vekk, anbefaler flere å ta kurs hun legger frem. Vil ønske henne lykke til videre i sitt opplegg.
Mille-Johanne Johansen